Darmowa dostawa od 150,00 zł
NATUROLOVE Olej z Rokitnika NIERAFINOWANY, 30 ml

NATUROLOVE Olej z Rokitnika NIERAFINOWANY, 30 ml

  • Olej ten jest pozyskiwany z owoców rokitnika. Jest tłoczony na zimno i nierafinowany. Jego regularne stosowanie pozwala nie tylko odmłodzić skórę ale dodatkowo ją nawilży.
27,00 zł
brutto / szt.
Cena regularna / szt.
14 dni na łatwy zwrot
Sprawdź, w którym sklepie obejrzysz i kupisz od ręki
NATUROLOVE Olej z Rokitnika NIERAFINOWANY, 30 ml
NATUROLOVE Olej z Rokitnika NIERAFINOWANY, 30 ml
Bezpieczne zakupy
Produkt wyprzedany
Otrzymasz od nas powiadomienie e-mail o ponownej dostępności produktu.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Powyższe dane nie są używane do przesyłania newsletterów lub innych reklam. Włączając powiadomienie zgadzasz się jedynie na wysłanie jednorazowo informacji o ponownej dostępności tego produktu.

Olej z Rokitnika NIERAFINOWANY

Informacje ogólne

Olej ten jest pozyskiwany z owoców rokitnika. Jest tłoczony na zimno i nierafinowany. Jego regularne stosowanie pozwala nie tylko odmłodzić skórę ale dodatkowo ją nawilży, odżywi oraz przywróci blask. Olej ten jest cennym źródłem antyoksydantów, flawonoidów i karotenoidów. Zawiera liczne witaminy i minerały: C, E, K, A,E, omega-3, omega-6, omega-7 i omega-9, wapń, potas, żelazo oraz lipidy. Ma owocowy zapach i niesamowity pomarańczowy kolor. Bardzo często używany jest przy leczeniu skóry. Działa: antybakteryjne, antywirusowo i przeciwzapalnie. Świetnie sprawdzi się przy pielęgnacji cery trądzikowej oraz z przebarwieniami i rozszerzonymi porami. Idealnie sprawdzi się przy problemach z powstawaniem blizn oraz przy skórze z rozstępami.
 
Olej z rokitnika polecany jest też do olejowania włosów. Dostarcza im wszystkich składników odżywczych potrzebnych do utrzymania ich w dobrej kondycji. Wspomaga walkę z łupieżem i przeciwdziała wypadaniu włosów.
 
Rokitnik stosowany na skórę nada jej ciepłego kolorytu. Bardzo często jest składnikiem samoopalaczy.

Sposób użycia

  • bezpośrednio na oczyszczoną skórę twarzy (najlepiej zwilżoną np. hydrolatem)
  • jako dodatek do ulubionego kremu,
  • w połączeniu z kwasem hialuronowym 3% lub 5%.

Skład 

Hippophae Rhamnoides Oil
Kod producenta
5903815491283
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Z naszego bloga

Oleje roślinne w pielęgnacji twarzy – jak to w końcu z nimi jest?
Pielęgnacja twarzy to nie tylko kwestia estetyki, ale również zdrowia skóry. W dzisiejszych czasach, kiedy świadomość dotycząca składników kosmetyków rośnie, paradoksalnie – pojawia się więcej sprzecznych lub wręcz szkodliwych informacji. Nie zmienia to jednak faktu, że coraz więcej osób zwraca uwagę na naturalne i organiczne produkty. 
Czytaj więcej
Zaufane Opinie IdoSell
4.93 / 5.00 96 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-06-02
O
2024-05-18
Super obsługa,produkt godny polecenia
pixel